Начало Водещи Нови заплахи към съдия Цариградска: Ако не млъкнеш, ще бетонираме децата и...

Нови заплахи към съдия Цариградска: Ако не млъкнеш, ще бетонираме децата и мъжа ти на дъното на язовира!

294
Владислава Цариградска Снимка: БТА
Владислава Цариградска
Снимка: БТА


Съдия Владислава Цариградска разкри, че е получила нови заплахи, които са довели до изключителен стрес за нея и семейството й. Заплахите са изпратени на официалния мейл на окръжната прокуратура в Плевен, където работи тя, и включват мартеници, които включват изхранване на нейните гениталии и заплахи за нейния съпруг и деца, включително бетониране на краката им на дъното на язовира.

Съдия Цариградска обяви, че е цел на заплахи и натиск в контекста на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов–Нотариуса, като изрази опасения, че и други съдии са подложени на същия натиск.

В решението си да разкаже за заплахите срещу нея, Цариградска апелира към членовете на комисията, че има достатъчно доказателства, които подкрепят твърденията й. Тя отказа да публикува имената на магистратите, които смята, че са причетени до казуса, твърдейки, че това би попречило на реалното разследване на случая.

През януари годината Владислава Цариградска беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по повод случая Мартин Божанов – Нотариуса и твърдеше, че някои висши магистрати от прокуратурата и специализираното правосъдие са част от машина за натиск, която цели да подчини съдиите. От тази машина участват висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от специализираното правосъдие.

Още новини от деня – четете тук