Начало Спорт Нова трагедия разтърси футбола! Млад играч почина по време на тренировка

Нова трагедия разтърси футбола! Млад играч почина по време на тренировка

1643
Сподели
Candle

Нова трагедия със смърт на млад играч разтърси футбола. След като капитанът на Фиорентина Давиде Астори си отиде внезапно от този свят, дни по-късно издъхна и юношата на Тур Томас Родригес, същата съдба покоси и 24-годишния Дамантанг Камара. Нападателят на аматьорския Берлинер СК е умрял по време на тренировка на тима си, предаде „Блиц“.

„Всичко е под контрол, тренер. Знам, че играя на собствен риск. Но искам непременно да играя, обичам футбола“. С тези думи Камара е отговарял на загрижените въпроси на треньора Волфганг Зандхове за своето здравословно състояние. Но малко след началото на заниманието на отбора Дамантанг умира от сърдечен удар.

„Изведнъж някой се провикна „Дами припадна!“. Всички се затичахме, той дишаше тежко. Поставихме го в стабилна позиция, реанимирахме го и извикахме спешна помощ. Той едва дишаше, когато линейката го взе“, разказва наставникът на Берлинер СК за инцидента, който се случва в тренировката на тима във вторник.

„Това е най-ужасното, което съм виждал. Не можах да спя и минута…“, споделя тъгуващият треньор.

Дамантанг Камара бил наясно, че има проблеми със сърцето. На 4 юли 2014 година припада в мач за Купата на Берлин с Виктория 1889. Лекарите са на мнение, че втори такъв случай може да бъде фатален. Камара приключва с кариерата си в Четвърта лига и започва обучение за физиотерапевт.

Страстта обаче надделява и през 2017-а той подновява кариерата си на аматьорско ниво. Тогава споделя пред „Берлинер Цайтунг“: „Лекарите ми направиха много изследвания, резултатите са добри. Спортът не ми е забранен. Само ме съветват да не го практикувам.“

Оттогава насам нападателят, който е с ганайски корени, е имал припадъци, заради което съотборници и треньори го съветват да спре да играе. Заради здравословните проблеми Камара тренира по-леко от останалите, но продължава да практикува любимия спорт.

Починалият млад футболист оставя двегодишно момченце без баща.

Коментари