Начало Технологии Нова социална мрежа стана истински хит  

Нова социална мрежа стана истински хит  

1415

Vero е името на нова социална мрежа, която през последните седмици се радва на голяма популярност сред потребителите. Може дори вече да сте виждали в историите си в Instagram съобщения на приятели, които ви подканват да пробвате тази платформа. Мотото на Vero е да бъде „Less Media, More Social“ и предлага иновативен и бърз начин да откривате филми, музика, книги, места и всевъзможно мултимедийно съдържание. Създателите ѝ твърдят, че искат да променят изцяло начина, по който си взаимодействаме със социалните мрежи в интернет.

Тази седмица Vero се превърна в едно от най-сваляните социални приложения, както в Apple App Store, така и в магазина за устройствата с Android – Google Play. Приложението за първи път се изкачи до номер едно в понеделник. Това постави съоснователя й, ливанския милиардер Айман Харири, живеещ в Рияд, под светлината на прожекторите.

Според компанията App Annie, вчера Vero е било най-сваляното социално приложение в 18 държави по света, сред които САЩ, Великобритания, Испания и Франция, преди още да достигне 1 милион потребители.

Приложението позволява на потребителите да групират контактите си в различни категории, за да могат да контролират настройките си за споделяне. „Повечето социални мрежи ограничават всички до приятел или последовател,” се казва на уебсайта на Vero.

„Това ни насърчава да споделяме само части от живота си, които смятаме, че са най-интересни. Когато можете да контролирате кой какво да вижда, можете да се държите по-естeствено, което, според нас, е по-добре за вас.”

От Forbes оценяват състоянието на Айман Харири на 1.3 млрд. долара. Той наследява дял в базираната в Саудитска Арабия строителна компания на покойния си баща Saudi Oger, който впоследствие продава на своя брат Саад през 2015 г.

Saudi Oger спря дейност през юни 2017 г. Строителната компания не бе плащала от 2015 г. на служителите си, сред които има френски инженери и хиляди работници от Южна Азия. Правителството на Садутска Арабия бе принудено да се намеси и да изплати тези заплати.

През 2017 г. Айман Харири продаде за 530 млн. долара 42-процентен дял в GroupMed – семейна холдингова компания с инвестиции в банковия и застрахователния сектор и в сектора на недвижимите имоти в седем държави в Близкия изток и Европа.

Харири ръководи инвестициите си в технологични стартъп компании чрез базираната в Ню Йорк Red Sea Ventures.

предишна статияSpotify излиза на борсата, но няма да прави IPO
следваща статия„За“ и „против“ вдигането на чистачките през зимата