Начало Любопитно Новата централа на Apple има един БОЛЕЗНЕН пропуск

Новата централа на Apple има един БОЛЕЗНЕН пропуск

1782

Новата централа на технологичния гигант Apple Inc. представлява огромна кръгла структура, изпълнена отвътре и отвън с множество стъклени панели.

Откакто централата бе отворена през миналата година обаче, компанията има един проблем – служители на Apple постоянно се блъскат в стъклата.

Намиращата се в Купертино, Калифорния, сграда, която бе наречена „космическият кораб“, е облицована с високи 13 метра извити стъклени панели. Вътре сградата е изпълнена с работни пространства, които също са направени от стъкло, пише Profit.

Разхождащите се в сградата служители на Apple често са забили поглед в телефоните iPhone, за чието популяризиране имат сериозна роля. Това обаче води до многократни случаи, в които служители се блъскат в стъклата, без да ги виждат. Някои служители дори започнали да лепят бележки на стъклените врати, за да отбележат наличието им. Бележките обаче са били премахнати впоследствие, защото нарушавали дизайна на сградата, според същите източници, пожелали анонимност.

Според друг служител, има други маркери, които се използват, за да обозначават наличието на стъклените прегради.

Най-новата централа на Apple бе определена като архитектурно чудо. Сградата, която е дело на популярния архитект Норман Фостър, увековечава визия на покойния съосновател на компанията Стив Джобс. През 2011г. Джобс описва сградата като „наподобяваща кацнал космически кораб”.

Сградата е проектирана за около 13 000 служители.

От Apple са отказали да коментират инцидентите с блъскащите се в стъклата служители. Засега не е ясно колко подобни инцидента е имало.

На сайта на местната агенция за трудова безопасност няма информация за наранявания на служители на Apple след такива инциденти.

Това не е първият случаи, в който влечението на Apple към използването на стъкло в сградите на компанията води до проблеми. В края на 2011г. 83-годишната Евелин Пасуол се блъсна в стъкло в магазин на Apple и си счупи носа.

Тя заведе дело срещу компанията с аргумента, че това стъкло е трябвало да бъде обозначено по някакъв начин. Двете страни са постигнали извънсъдебно споразумение, без допълнителни разходи за Apple, стана ясно през в началото на 2013г.