Начало Спорт Новак Джокович разкри изненадваща причина за успехите си напоследък

Новак Джокович разкри изненадваща причина за успехите си напоследък

1517
Новак Джокович

Шампионът на Уимбълдън и US Open Новак Джокович призна пред медиите кой е ключът към върховата му форма и двете титли от Големия шлем, завоювани през последните месеци. Оказа се, че това е 5-дневна почивка в планината, заедно със съпругата му Йелена.

Както е известно, преди “Ролан Гарос” Ноле имаше затруднения след контузията в лакътя и се намираше едва на 22-ро място в световната ранглиста, а на самия турнир претърпя изненадваща загуба на 1/4-финалната фаза от Марко Чекинато. Именно след нея тенисистът е решил да се разходи няколко дни из френските планини. Резултатът – титлите от “Ол Ингланд Клъб”, Синсинати и Откритото първенство на САЩ.
“Отидох на 5-дневен поход с жена ми във френските планини. Просто се изолирахме и погледнахме нещата от различна гледна точка. Оттогава насам тенисът е напълно различен за мен. По отношение на резултатите играх финал в Куинс, спечелих Уимбълдън, Синсинати и US Open. Май ще се наложи в скоро време отново да отидем на поход.
Помня момента, когато изкачихме планината. Беше много високо. Стигнахме върха след три часа. Благодарение на жена ми. Невероятно, тя е в толкова добра форма. Не мога да повярвам, че успя да я изкачи. Седнахме и просто погледнахме на света от тази перспектива. Просто вдишахме нови вдъхновение и мотинация”, сподели Джокович.