Начало Новини ННА: Ливанският министър на икономиката се среща с изпълнителния директор на Групата...

ННА: Ливанският министър на икономиката се среща с изпълнителния директор на Групата на Световната банка

29
ННА: Ливанският министър на икономиката се среща с изпълнителния директор на Групата на Световната банка

Служебният министър на икономиката и търговията Амин Салам прие в кабинета си в министерството изпълнителния директор на Групата на Световната банка (ГСБ) Абдулазиз ал Мула, предаде Националната новинарска агенция на Ливан (ННА).

Двамата подчертаха, че трябва да продължи изпълнението на съществуващите проекти и да се търси разработване на нови проекти за подкрепа, особено с Международната финансова корпорация (МФК) и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР).

Тази среща е продължение на посещението на министър Салам във Вашингтон, което включваше срещи с Групата на Световната банка и Международния валутен фонд, на които бяха разгледани общи икономически въпроси, инфраструктурни проекти и съществуващите проекти на Световната банка в Ливан.

Министър Салам подчерта стремежа на министерството към тясно сътрудничество със Световната банка за постигане на резултати през следващата година, по-специално за започване на изпълнението на проекта „Гейт“ (GATE) и на проекта за подпомагане на малките и средните предприятия, за да се възобнови икономическият цикъл.

(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и ННА)