Начало Култура Неизвестен досега актьор е големият фаворит за „Оскар“ за главна мъжка роля

Неизвестен досега актьор е големият фаворит за „Оскар“ за главна мъжка роля

1553
Рами Малек

Доскоро той нямаше една запомняща се роля в киното. Рами Малек стана популярен с участието си в няколко сериала, но ето че вече е голяма звезда, която има всички шансове да се пребори за „Оскар“ за най-добър актьор, пише Cinefish. Поне такива са отзивите след първата прожекция на „Бохемска рапсодия“ пред специалисти и членове на Академията.

Всички са категорични, че той е идеалният избор за ролята на Фреди Меркюри, брилянтно пресъздавайки всички драматични моменти и убедителен по време на изпълненията на великите хитове на Queen. Както Джейми Фокс, спечелил „Оскар“ за ролята си на Рей Чарлс в „Рей“, Малек не пее популярните песни, но е абсолютно съвършен в жестовете и движенията на Меркюри.

След прожекцията актьорът е възнаграден с продължителни овации. Той е придружен от продуцента Греъм Кинг, носител на „Оскар“ за шедьовъра на Мартин Скорсезе „От другата страна“. Цели 10 години той посвещава на този филм. В него няма да бъдат спестени подробности за бисексуалността на Фреди, но акцентът ще е повече върху музиката, бандата и нейния незабравим вокал.

На прожекцията не присъства единствено режисьорът Брайън Сингър. Той беше уволнен, след като изчезна без обяснителни причини от снимачната площадка и бе заменен с Декстър Флетчър, довършил работата по филма. Флетчър, който в момента работи по биографичния филм за Елтън Джон „Rocketman“, е представен единствено като изпълнителен продуцент на филма.