Хоуп

Преди година и половина една снимка разплака хората по целия свят. На нея се вижда как Аня Ловен, която от години помага на децата в Нигерия, дава вода на едно омършавяло от глад момченце. Малчуганът е изхвърлен от семейството си буквално на улицата, защото смятат, че е магьосник, а той е само на 2 годинки.

00

Цели 8 месеца се е скитал по улиците и се е хранил рядко, най-вече с отпадъци. Тялото му е пълно с червеи. Датската активистка го намира и поема грижите за него. След като му дава вода, тя го завива в одеяло и го отвежда в близката болница. Кръщава го Хоуп, което в превод от английски означава надежда.

03
След множество кръвопреливания за борба с тежки форми на анемия и антипаразитни лечения момчето от Нигерия оцелява, а неговата снимка обикаля социалните мрежи. От първата среща с нигерийското си момче Аня все публикува в социалните мрежи снимки и видеоклипове.

Hope 4

Това й помага да получи необходимите средства, за да плати за лечението му. Забележете – в първите 48 часа размера на даренията са в размер на почти един милион долара. В благодарност за тази реакция и подкрепа тя пише в интернет: „С тези пари ние не само ще осигурим най-доброто лечение за Хоуп, но също така може да спасим много повече деца“.

Hope1

В рамките на два месеца след започване на лечението Хоуп показа на света една невероятна трансформация.

Hope2

„Вече се храни сам, реагира добре на лекарствата, които приема. Днес имаше сили да седне и да ни се усмихне. Той е силно малко момче. Да го видиш как да седи и си играе с моя син без съмнение е най-великото преживяване в моя живот. Просто не знам как да го опиша…“, пише в блога си Аня.

Hope6
Днес детето се радва на добро здраве, постоянно се усмихва и се води нормален живот. Със сигурност обаче много други като него не са имали същия късмет. Наистина в Африка хиляди деца са в опасност, защото са обвинени в магьосничество.

Hope5
Аня със съпруга си Дейвид Емануел започна изграждането на дом за сираци за всички спасени деца. Двойката се грижи за 35 момчета и момичета, които са били в критични условия.

Hope8
Колкото повече хора като тях има, толкова повече ще са детските усмивки като тази на Хоуп.

Hope9

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте страницата на „Дебати“ във фейсбук!

предишна статияПоследните думи на престъпници преди екзекуция
следваща статияЕдна зодия има звездите на своя страна днес, а друг ще укрепи отношенията си с любимия човек