Начало Свят На фона на обвинения за шпионаж Путин заплаши Запада с война

На фона на обвинения за шпионаж Путин заплаши Запада с война

59
Владимир Путин
Владимир Путин
Снимка: БТА архив

След като ФСБ разкрили действия на британски дипломати в Москва, които са осъществявали активности, свързани с шпионаж и саботаж, руската служба за сигурност изтегли акредитацията на шестима от тях.

Разкритията на ФСБ показват, че действията на дипломатите се координирали от британското външно министерство в Лондон с цел насърчаване на стратегическата загуба на Русия във войната й с Украйна.

ФСБ категоризира дейността на британските дипломати като заплаха за сигурността на Русия.

Руското министерство на външните работи спря акредитацията на шестима членове на политическия кабинет на британското посолство в Москва след като те бяха изложени и посочени поименно в руски медии.

ФСБ ясно изрази, че не могат да позволят на британски дипломати да продължат със заплахите за Русия.

Въпреки това информацията за шпионажа беше отричана от британски източници, които твърдят, че експулсирането на дипломатите е реакция на предишни събития и не е директен отговор на събитията около посещенията на британския премиер във Вашингтон или заплахите за използване на оръжия срещу Русия.

Подчертано е, че в случай на активно участие на западните сили във войната срещу Украйна, Русия ще промени своята доктрина, включително ядрената си политика.

Владимир Путин предупреди, че ако НАТО и западните сили продължат да подкрепят Украйна с военни средства, това може да доведе до директна война с Русия.

В продължение на срещите между британския премиер и американския президент във Вашингтон, отделните страни продължават да обсъждат ситуацията в Украйна и Близкия изток.

Русия от своя страна извършва интензивни атаки срещу град Одеса в Черноморието, което е провокация към западните сили.