вятър, сняг

Първият ден от месец април ще ни напомни за зимата. Над страната времето ще бъде облачно, ще има валежи от дъжд и сняг, в Югоизточна България и по Черноморието предимно от дъжд.

Жълт код за силни снеговалежи е обявен за 17 области на страната, а оранжев код за Благоевградска и Смолянска област, където валежите ще бъдат доста съществени. Там ще се образува снежна покривка с дебелина 15-20 см. В районите с жълт код се очаква снежната покривка да бъде с дебелина 10-15 см. В Източна България е обявен зелен код, но там също ще вали дъжд.

Ще духа умерен, на места до силен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а максималните между 0 и 5 градуса. За района на София минималната температура ще бъде около минус 1 градуса, а дневната едва около 2 градуса. Дневните температури по Черноморието ще бъдат между 5 и 7 градуса.

На 2 април се очаква валежите на места в западните и южните райони да продължат, а температурите слабо ще се повишат и се очаква да бъдат между 4 и 10 градуса, за София около 4 градуса, по Черноморието около 9 градуса.

предишна статияКакво всъщност прави (и не прави) правителството в помощ на икономиката?
следваща статияДен на трудности за един, ден на промени за друг