Начало Водещи На огън и електричество се подложиха издръжливци от 27 страни в безпрецедентно...

На огън и електричество се подложиха издръжливци от 27 страни в безпрецедентно състезание

1612
Сподели
състезание

Потапяне в кал, бягство по огън, пълзене през електрически жици – това не е представата на повечето хора за забавление.

Но 1 500 души от 27 страни, много от които облечени в причудливи костюми, направиха точно това в състезанието „Издръжливец“ („Tough Guy“) този уикенд в централна Англия.

състезание

Тази година в събитието имаше около 300 препятствия, предназначени да изпробват границите на издръжливостта – от „Стени на Колдиц“ и „Изтезания с гуми“ до „Виетконгски тунели“.

„Толкова съм щастлива, че свърши“, сподели 33-годишната Франческа Киорандо, завършвайки изминатия петкилометров курс в хапещо студения ден. „Студено, адски ужасяващо. Честно казано, искам просто да се разплача сега“, каза Киорандо.

състезание

Тя знае какво е, защото го е правила и преди. Защо тогава го прави отново?

„За предизвикателството, за да видя дали мога да го направя“, каза тя. „Стигаш до края и си мислиш – всъщност, аз го направих. Това те кара да се гордееш със себе си и с това, което си постигнал.“

Събитието се провежда от 1986 г. и се твърди, че е най-оригиналното и най-трудното от състезанията за издръжливост, които в момента се провеждат в цяла Великобритания.

състезание

„Всяка година го правим по-трудно и по-трудно“, заяви 82-годишният основател, представящ се като Мистър Маус (Господин Мишка).

Стражите по безопасността са на разположение, за да помогнат, а състезателите не са длъжи да преминават през всяка част.

„Ние ги съветваме – не го правете, ако не ви харесва! Върнете се следващата година!“, допълва основателят.

Той прекрати събитието през 2017 г. поради здравословни проблеми, но е доволен да го възобнови отново.

Мнозина от състезателите се връщат отново и отново.

„Това е като поклонение“, допълва Мистър Маус.

Коментари