Начало Водещи Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Съдебната система не работи. Какво се случи с кюлчетата...

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Съдебната система не работи. Какво се случи с кюлчетата и чувалите по магистралите?

189
Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Меняне конституцията е важна стъпка напред, особено ограничаването на служебните правителства. След конституцията, трябва да се заемем с други важни неща като висшият съдебен съвет и инспекторатът към ВСС, които имат изтекъл мандат. Трябва да продължим с работата върху КПКОНПИ. Най-важното в тези промени е човешкият фактор – кой ще бъде отговорен за изпълнението на законите. Имаме законодателство, но се нуждаем от някой, който да го изпълни. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев пред bTV.

„Ние сме като собственици на етажна сграда. Не можем да изберем съседите си. Трябва да работим заедно, за да подобрим сградата, в която живеем. Ние имаме сбоуви в сградата, а някои дори крадат. Когато имаме действаща съдебна система, искаме да видим справедливост. Хората желаят да знаят какво стана с различни скандали и пропуски. Но нищо не се разкрива, защото имаме неефективна съдебна система“, допълни депутатът.

Дневният ред в парламента се определя от нас, въпреки че сме малцинство. Скоро ще има ротация, при която Мария Габриел ще стане министър-председател, а Николай Денков – вицепремиер. За да се смени министър, трябва да има съгласието на всички партии от двете коалиции (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ).

„Доста време говорим за Пеевски. Проблемът не е в прякорите, а в неговата хиперактивност. Той има двоен „Магнитски“ – и от САЩ и Великобритания. Има бунт в ДПС срещу него. ДПС не приема неговото назначение. Това ще има последствия за партията. ДПС е важна за конституционните промени. Знаем, че плащаме политическа цена, но въпросът е какво ще получим в замяна. Аз съм готов да платя цената, ако постигнем конституционни промени, влизане в Шенген и еврозоната“, подчерта Ананиев.

Повече коментари – четете тук