Начало Спорт Най-честите грешки в тренировките, които пречат на прогреса ви

Най-честите грешки в тренировките, които пречат на прогреса ви

1263
тренировка

Лятото свърши и много от фитнес залите се опразниха, защото голяма част от хората решават, че два месеца преди лятната отпуска е достатъчно време, за да влязат във форма. Но за никого не е тайна, че красивите и стройни летни тела се правят през зимата. За това запретвайте ръкави и се връщайте обратно в залата.

Но чудили ли сте се, защо въпреки усилените тренировки, не успявате да постигнете желаните резултати? Тук е мястото да посочим десетте най-често допускани грешки от трениращите.

  • Не пият вода по време на тренировка

Често хората предпочитат да не пият вода, докато тренират, но това е погрешно. Тялото губи течности по време на тренировка, затова не го лишавайте.

 

  • Дълги кардио тренировки

Много хора смятат, че кардио упражненията са полезни за сърцето. В действителност трябва да ги правите в определени граници. Дългите сесии може да имат негативно влияние върху сърдечносъдовата система. Това обаче не означава да спрете с тях, а да не прекалявате.

  • Нискокалорична диета

Нискокалоричните диети обикновено са здравословни и могат да предотвратят сърдечно-съдовите заболявания. Въпреки това в същността си те залагат на малки количества мазнини, а по време на тренировка тялото се нуждае от здравословна доза протеини, мазнини и въглехидрати. За да получите необходимите мазнини за тялото си, включете сьомга и авокадо в диетата си.

  • Спортни напитки с електролити

Напитките с електролити могат да причинят повече вреда на тялото ви, особено ако се консумират по време на или след интензивна тренировка. Причината е, че в допълнение към минералите, те съдържат голямо количество захар.

 

  • Недостатъчна почивка

Що се отнася до претрениране, искаме да се съсредоточим върху почивката, тъй като проблемът при много трениращи не са тежестите или повторенията, а недостатъчната почивка между тренировките. Трябва да си позволите пълно възстановяване и растеж, преди следващата тренировъчна сесия в залата.

  • Синдром на „Същата тренировъчна програма”

Най-честата грешка при трениращите е да се придържат към една и съща тренировъчна програма, дълги след, като тя вече е спряла да има ефект. Най-често това е породено от липсата на знания. Научете повече упражнения, които можете да изпълнявате за определен мускул. Пробвайте различните машини във вашата фитнес зала или използвайте различен захват. Освен това можете да промените броя на сериите, повторенията, реда на упражненията.