Най-търсената личност в Google през 2021 е Кирил Петков, следван от Джулиана Гани, а Николай Василев допълва челната тройка. Колкото до готварските издирвания, хората у нас все по-често се интересуват от гофрети.

Пандемия, политика и преброяване са темите на отиващата си година, сочи ежегодният преглед на търсенията в Google. Голям е интересът в мрежата и към ваксините. Най-търсената личност през годината е Кирил Петков, а най-популярното събитие – Европейското първенство по футбол.

Google Zeitgeist e класацията, която синтезира „духа“ на годината в няколко думи и изрази, които ползвателите са търсили най-често в интернет.

Спортните постижения на Ивет Горанова също ѝ отреждат място в шестицата, а Мария Бакалова е 8-ма, следвана от Маги Бадер. Бойко Рашков затваря челната десятка.

Българите са търсили в Google повече здравна информация и новини по политически теми.

Обявеният за най-гледан сериал в Netflix – „Squid Game“ също намира място сред Общите търсения.

През 2021 сред най-търсените рецепти липсват прозаичните сарми и боб, които са традиционно на трапезата и в класацията на Google. За сметка на това в списъка тази година присъстват кулинарни изкушения на по-високо ниво като: „гофрети“, „еклери“, „крем карамел“ и „палачинки“.

Категориите с въпросите „Как…“ и „Какво…“ също отразяват темите на отминаващата година. Българите са търсили най-много: „как се гласува машинно“, „как да се преброим онлайн“, „как се пише есе“, „как се прави антигенен тест“ и „как се вади зелен сертификат“.

А започващите с „Какво…“ въпроси включват „ЛГБТИ какво означава?“, „Какво е мажоритарен вот?“, „Какво е зелен сертификат?“