Начало Свят Най-скъпата катастрофа: Коли за 1,3 милиона евро се блъснаха в Москва (ВИДЕО)

Най-скъпата катастрофа: Коли за 1,3 милиона евро се блъснаха в Москва (ВИДЕО)

2819
катастрофа

Зрелищна катастрофа в центъра на Москва извади от строя шест скъпи автомобила, а общата им цена е почти 1,3 милиона евро, като за щастие няма пострадали.

Инцидентът е станал на улица „Нови Арбат”, където шофьор с Audi A6 решил да направи ляв завой, но не видял идващото срещу него Lamborghini, пише Automedia. След удара между тях италианският спортен автомобил се засилва към паркираните наблизо други коли и се удря в едно Porsche, Infiniti, Bentley и Mercedes G-класа.

Ударът в паркираните коли е бил толкова силен, че от разлетелите се части са пострадали още автомобили, спрени наоколо, включително и един Maybach. Шофьорът на Audi-то признал вината си, допълват руските медии, като уточняват, че катастрофата е станала в неделя вечерта, като за късмет по близките тротоари не е имало много пешеходци.

По-рано този в месец в Москва стана още една такава тежка катастрофа, която обаче взе човешки жертви. На 10 септември камион се заби в пет леки коли, автобус и друг камион. Заради инцидента движението там беше напълно спряно защото пострадалите коли заеха и трите платна на булеварда „Варшавско шосе”, а в катастрофата загина един човек, други петима бяха ранени.