Начало Култура Най-мрачните периоди в историята на човечеството са започнали с дехуманизиращ език

Най-мрачните периоди в историята на човечеството са започнали с дехуманизиращ език

39
Георги Господинов
Георги Господинов

Пожелавам да отправя няколко думи към всички на този специален празник на българския език – празникът на буквите и на езика.

Смятам, че трябва да се ценим и да празнуваме нещо толкова уникално като езика и буквите, които го образуват. Този празник не е за победи или поражения, а за светлото чудо на езика, което възхищаваме всеки ден.

Езикът е невидим инструмент, който използваме непрекъснато и пренасяме на бъдещите поколения. Той е нещо толкова трайно и важно за нас, че го честваме всеки ден, не само днес.

Вече 12 века пазим и пренасяме тези трийсетина букви от поколение на поколение. Това е истинско чудо, което трябва да ценим и да празнуваме.

Нека се вдъхновим от езика, който използваме всеки ден, и да го уважаваме като средство за общуване и разбирателство помежду си.

Буквите и езикът са основните стълбове на нашата култура и идентичност и трябва да ги поддържаме и ценим.

Днес имаме шанс да се обърнем към езика с уважение и да изразим благодарността си към него за всичко, което ни предоставя. Нека да празнуваме този невероятен ден заедно.

И нека помним, че разговорите и историите ни са това, което ни свързва и прави нашата общественост по-силна и по-единна. Да го грижим за нашите разговори и да ги запазим от язвата на ненужното разделение и омраза.

Честит празник на българския език!

Важно е да запазим цялостта на света, които живеем в него, чрез думите и разговорите си.

Нека да се стремим към образование и разбирателство, за да създадем по-добро бъдеще за всички нас. Само чрез съзнателност и уважение към езика и буквите можем да преодолеем пречките пред нас и да продължим напред.

Честит празник на българския език и нашата култура!