Начало Култура Най-дълго чаканите целувки в света на модерните ТВ сериали

Най-дълго чаканите целувки в света на модерните ТВ сериали

1895
сериали

Целувката е важна част от филмовото повествование. Както и важна част за цялостното преживяване на зрителите. Дали ще се случи, кога ще се случи? Понякога героите са на прага на целувката, но нещо досадно се случва и някой натрапник разваля момента и ние, зрителите, трябва просто да чакаме…Но, ако в киното, колкото и да чакаме една целувка – тя със сигурност ще се появи към края на филма, то при сериалите този процес може да продължи дори години, пише Cinefish.

Съвременните сериали понякога злоупотребяват с този дългоочакван момент и ни държат в плен на историите си, карайки зрителите да жадуват този споделен миг на емоции и романтика…

Кости

Каролайн Джулиан подари на феновете на „Кости“ коледно чудо във втория сезон на сериала. Федералният прокурор използва влиянието си, за да изнудва Буут и Бренан да се целунат в новогодишната нощ. Така принуждава партньорите да обърнат взора си от местопрестъпленията, които ги свързват професионално към това да се вгледат в чувствата си един към друг.

Стрелата

От момента, в който Оливър и Фелисити се срещнаха в първия сезон на този сериал, феновете усетиха, че техният съюз ще бъде и любовен. Но Оли не приключи с другите жени мигновено след срещата. Освен това той вярва, че не може да бъде едновременно с Фелисити и да бъде Стрелата. Едва преди финала на сезон 2 супергероят успя някак си да изповядва любовта си към красавицата, но дори и тогава, всичко това беше уж част от постановка, за да победи един от многото злодеи, които се изпречват на пътя му. Но за щастие, в сезон 3 феновете разбраха не само че изповедта на Оливър идва от истинско място в сърцето му, но той е готов и да докаже чувствата си с целувка…

Паркове и отдих

Лесли Ноуп едва ли има нужда от мъж, за да запълни живота си, който тя прекарва, изпълнявайки мечтата си да служи на Поуни- най-хубавият град в света. Но след това се появява Бен Уайът – някъде към края на втори сезон на този сериал. Той се превръща в забранен плод и източник на чувство на неудовлетвореност на Лесли, заради непрестанното изкушение, което е ежедневно пред очите ѝ. Но това продължава едва до началото на трети сезон, когато в епизода „Road Trip“ те споделят страстна целувка.

Дневниците на вампира

Това е целувка с българско участие. Целувката на Деймън и Елена (изиграна от Нина Добрев) е една от най-добрите маневри за излизане от любовен триъгълник . В продължение на три сезона сериалът се усъвършенства в изкуството да дава на феновете това, което искат, в същото време оставяйки верен на героите си. Вампирските целувки винаги си по-специални и по-страстни, особено ако са чакани толкова дълго време…

Истинска кръв

Когато „Истинската кръв започва“, любовната история между Суки и Бил е на преден план. Но от момента, в който се появи „лошото момче“ Ерик Нордман имаме чувството, че Суки е друг персонаж. Едва през третия сезон феновете получават реално възнаграждение за цялото сексуално напрежение между тези герои. След сезони, изпълнени с мечтани целувки и копнежи, Ерик вярва, че се е насочил към истинската си смърт и решава, че не може да умре, без да е целунал жената, която обича. И макар че това не е последната им целувка, в крайна сметка, Суки не се събира нито с Ерик, нито с Бил.

Мотел Бейтс

В началото на сериала шериф Ромеро е болка в сърцето на Норма. Той непрекъснато обвинява синовете ѝ, че извършват различни престъпления /в някои от обвиненията си вероятно има право/. Но Ромеро не му трябва много време, за да стане жертва на очарованието на Норма Бейтс. Въпреки многобройните „почти целувки“ тези двамата не успяват да заключат устните си на екран до сватбения им ден. Нека да уточним: За да накара сина си Норман да се лекува в психиатрична болница, Норма и Ромеро лъжат, че са се оженили, за да могат да използват здравната осигуровка на шерифа, като по този начин врътват финансова далавера. Те започват да се отдават на тази лъжа, а първата им инсценирана целувка като съпруг и съпруга води до истинска романтика помежду им. В края на краищата, те искат да направят това в продължение на четири сезона.

предишна статияSpaceX сключи договор с първия космически турист, който ще лети до Луната
следваща статияТъжно! Volkswagen официално се сбогува с „костенурката“