11 000 птици убити от градушка

Силен дъжд от градушка уби хиляди патици, пеликани и корморани, намиращи се близо до езеро в Монтана.

Департаментът за риба, дива природа и паркове в Монтана съобщи в изявление, че силна буря от градушка е ударила Голямото езеро, близо до малкото село Молт (САЩ). В допълнение към унищожените култури, счупените прозорци и броните на леките коли, биолозите съобщават и за смъртта на повече от 11 000 птици.

„Биолозите от отдел за риба, дива природа и паркове в Монтана, които тази седмица отидоха до езерото, събраха мъртвите патици и взеха птиците със счупени крила, счупени черепи, вътрешни наранявания и други травми“, се казва в публикуваното съобщение от 16 август. Местен жител съобщи, че по време на бурята, градушка с размер на бейзболна топка е падали от небето. Местните метеорологични доклади за времето показват, че ветровете са били със скорост около 70 км / ч.

Според биологът Джъстин Пог, от 20-30% от птиците в това езеро с площ 1600 хектара са убити от градушката. Сред животните, които по време на наблюдаването му все още са били живи: патици, пеликани и корморани, забелязал признаци на нараняване. Според него много от тях няма да преживеят тези травми. Биологът е на мнение, че засега това не е отрицателен знак.

„Езерото все още е пълно и покрито с все още живи птици, които са в добро здраве. Животът продължава “

, каза той.

 

Прочетете как Атлас по анатомия, съставен от нацистки лекар по трупове на затворници, все още се използва от хирурзите

 

 

предишна статияПо-топлият климат и пътуванията помагат за разпространението на болести, пренасяни от комари
следваща статияСпецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония