Начало Водещи Надежда Йорданова, ПП-ДБ: Свидетели сме на компроматна бухалка в МВР и митниците

Надежда Йорданова, ПП-ДБ: Свидетели сме на компроматна бухалка в МВР и митниците

59
Надежда Йорданова
На снимката: Надежда Йорданова.

Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат. Това заяви по БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

По думите ѝ има „едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината“, но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е „компроматна бухалка“: „Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. … Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени – такива, каквито са“.

Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ: „Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка“.

Вместо да продължим с реформите със съвместни усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало „връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.“.

„Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издавани срещу „Демократична България“ и „Да, България“, какви ли не чудеса – лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив – говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват“.

Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

Тя призова служебното правителство каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки.

„Това, което се случи в ДАНС, е притеснително. При двама назначени заместници – единият се освобождава, а другият – остава“.

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова.