Начало Култура Наградите Еми: „Шогун“ постави рекорд за награди за един сезон

Наградите Еми: „Шогун“ постави рекорд за награди за един сезон

34
Награди Еми

Сериалът „Шогун“ спечели наградата „Еми“ за най-добър драматичен сериал и постави рекорд с 18 награди за един сезон, предава Асошиейтед прес.

Хироюки Санада и Анна Савай спечелиха наградите за най-добър актьор и актриса в драматични сериали за своите роли в „Шогун“, ставайки първите японски актьори, които печелят в тези категории.

Ресторантската история „Мечката“ спечели в три от четирите комедийни категории на „Еми“, като Джийн Смарт печели третата си награда за ролята си в „Хитринки“.

Джереми Алън Уайт и Ебон Мос-Бахрах спечелиха втората си поредна награда за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор.

Театър „Пийкок“ в Лос Анджелис видя Уайт да казва, че сериалът промени живота му и му вдъхнови вяра в промяната.

Лайза Колон-Зейъс спечели изненадващо трета награда „Еми“ за ролята си в „Мечката“ като най-добра поддържаща комедийна актриса.

Публиката стана на крака, за да аплодира Джийн Смарт, която получи третата си награда „Еми“ за ролята на комедиантката Дебора Ванс в „Хитринки“.

Кристофър Сторър, създателят на сериала, получи четвъртата награда за него.

Наградите за драматичните сериали започнаха с наградата за най-добра поддържаща актриса за Елизабет Дебики в „Короната“.

Били Крудъп спечели наградата за най-добър поддържащ актьор за ролята си в „Сутрешното шоу“.

Сериалът Baby Reindeer спечели награди за най-добър актьор и сценарий за Ричард Гад, най-добра поддържаща актриса за Джесика Гънинг и най-добър лимитиран сериал.

Джоди Фостър спечели своята първа награда „Еми“ за най-добра актриса в лимитиран сериал за ролята си в „Истински детектив: Тъмната страна“, след като вече има две награди „Оскар“.

Носителите на наградите „Еми“ се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Холивудската телевизионна академия.