котките

Ако имате домашен любимец, никога не е лесно да го оставите и да отидете на почивка. Всеки път, когато правите планове, вие трябва също да уредите някой да се грижи за вашия домашен любимец и да се уверите, че всяка нужда на вашия космат другар ще бъде задоволена.

Поради нарастващото търсене, в Турция се наблюдава бум на хотели за котки и кучета, така че любителите на животни могат да уредят плановете си за почивка, без да се тревожат за домашните си любимци.

За такъв хотел разказва „Сабах“.

Собственикът на магазин за домашни любимци Метин Чакър управлява въпросния хотел. Той е специализиран за котки и се грижи за всички техни нужди.

Говорейки пред агенция Анадолската агенция, Чакър заяви, че целта му е да помогнат на собствениците на домашни любимци по време на ваканционния сезон, докато котките им се наслаждават на приятно време, като се третират като кралски особи.

„От почистването на козината до къпането и времето за игра, нашият хотел предлага петзвездни услуги за котките“, казва Чакър.

Хотелът е отворен преди два месеца. Той разполага с 200 кв. м. закрито пространство с четири стаи, две бани и специална секция за котешки грижи.

„Първо решаваме къде трябва да прекарва времето си по време на престоя според вида му. Хотелът може да приюти едновременно 20 котки. В момента в него живеят четири. Една от тях е с увреждания и ще продължим да се грижим за нея след операцията, която ще се състои след 10 дни. Ние също така следим за ваксини и различни заболявания на нашите гости“, казва той.

В хотела работят и двама ветеринари. Те проверяват котките всеки ден, за да се уверят, че всичко върви гладко. Цената на настаняване за ден варира между 25 и 60 турски лири според вида на котката.

предишна статияЗак Снайдър ще снима аниме сериал по скандинавските митове
следваща статияХайди Клум с втора сватба следващия месец