Начало Водещи Мъж уби родителите на съпругата си, рани брат ѝ и се самоуби

Мъж уби родителите на съпругата си, рани брат ѝ и се самоуби

79
полицейска лента, полиция

Двойно убийство и самоубийство в Маноле разследва полицията. Информацията за инцидента беше потвърдена от главния секретар на МВР Живко Коцев и окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Главният комисар Живко Коцев заяви, че малко след полунощ е получен сигнал на тел. 112 от жена. Тя споделя, че съпругът й е извършил убийство на майка й и баща й с използването на оръжие – пушка и е направил опит за убийство на брат й.  Жертвите са мъж на 61, съпругата на 57 и простреляният брат на съпругата е на 36 години.

Оръжието на престъплението е незаконно притежавана пушка. С нея са произведени и фаталните изстрели. Мъжът се е самоубил, а състоянието на брата на съпругата му остава тежко. Той е настанен в болница в критично състояние.

В имота, в който е извършено убийството има и други хора – възрастна жена в инвалидно състояние и още три деца.

Христева заяви, че са извършени всички първоначални и неотложни действия по разследването, извършени са няколко огледа на местопроизшествието. Иззето и приобщено по делото е оръжието на престъплението.. Става дума за огнестрелно оръжие. В момента състоянието на пострадалото трето лице е стабилно. Към момента се извършват и други действия по разследването.

Няма данни за законно притежание на оръжието. Установява се начинът, по който лицето се е сдобило с него, определено незаконно придобито оръжие, каза Христева.

Още новини от деня – четете тук.

предишна статияДаниел Смилов: Очаквам добра новина по отношение на Шенген преди Рождество
следваща статия„Лукойл“ преразглежда бизнеса в България, може да го продаде