Начало България Мъже и жени демонстрираха умения по управление на автомобил и мотоциклет в...

Мъже и жени демонстрираха умения по управление на автомобил и мотоциклет в състезанието „Майсторско кормуване“ в Новград

44
Мъже и жени демонстрираха умения по управление на автомобил и мотоциклет в състезанието „Майсторско кормуване“ в Новград

13 мъже и девет жени се включиха в третото издание на състезанието „Майсторско кормуване“ на стадиона в село Новград. Това съобщи за БТА главният експерт „Връзки с обществеността“ в Община Ценово Марий Пейчев. 

Той уточни, че освен демонстрации на умения, бързи реакции и съобразителност при изпълнението на различни елементи за майсторско въртене на волана на автомобил, за първи път е имало състезание и за управление на мотоциклтет. Участниците в различните надпревари е трябвало да се движат на зиг-заг между колчета, да преодолеят участък с неравности, да управляват превозното средство с една ръка и да паркират на заден ход. 

При жените на първо място се е класирала Тодорина Тодорова, а при мъжете – Янко Янков. При мотоциклетистите най-добър е бил Илиян Игнатов. 

Състезанията са организирани от местното кметство и читалище „Христо Ботев“ под патронажа на кмета на Ценово д-р Петър Петров, каза още Пейчев.