Сподели
Христиан Мицкоски

Освен фронта с България, лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски изглежда отваря отново и фронта с Гърция.

Пред македонската телевизия Сител, на въпрос какво ще стане с Преспанския договор, който сложи край на спора за името с Гърция, а Република Македония се преименува на Република Северна Македония, Мицкоски каза следното:

“Разбирам възмущението на гражданите. Но, на мен никой не може да ми забрани да не се чувствам щастлив от Преспанския договор. И докато действам като политик ще се боря да поправя тази несправедливост, която бе нанесена на нашия народ и да я коригирам. Това е мое право и никой не може да ми го отнеме“, каза Мицкоски.

Той поясни: От мен не трябва да очаквате да действам като Зоран Заев и непрекъснато да повтарям „Северна“. Това никога няма да направя.“

„Преспанският договор е реалност и ние не може да бъдем лицемерни и да казваме: Това не е реалност и да се правим на слепи. В същото време един ден като седнем на една маса с нашите партньори в ЕС, ще продължим да работим да поправим тази несправедливост, както и всички грешки произлезли от тази реалност“, каза още той.

Известен с непримиримостта си срещу България, преди два месеца Мицкоски призова още страната едностранно да се откаже от Договора за приятелство и добросъседство, който бе подписан на 1-ви август 2017г.

Изявленията му категорично обричат РС Македония, още много време да не получи право да кандидатства за Европейския съюз. Политик от ранга на Мицкоски, не може да не знае това, и е очевидно, че го прави точно с тази цел.

Този популистки ход, е угоден на тази част от македонското население, която изпитва носталгия към Югославия, и която живее в миналото, и е явно подкрепен от Силите, които не желаят Европейският път на РС Македония да продължи.

копирано от: https://debati.bg/mitskoski-prespanskiat-dogovor-e-nespravedlivost-koyato-tryabva-da-popravim/

Коментари