Начало Новини Министър Владимир Малинов ще приеме в понеделник кмета на София Васил Терзиев,...

Министър Владимир Малинов ще приеме в понеделник кмета на София Васил Терзиев, за да обсъдят дълговете на "Топлофикация София"

34
Министър Владимир Малинов ще приеме в понеделник кмета на София Васил Терзиев, за да обсъдят дълговете на "Топлофикация София"

Искам да успокоя столичани, че доставките за природен газ за „Топлофикация София“ няма да спрат нито за секунда, каза министърът на енергетиката Владимир Малинов в Александруполис, където инспектира първата доставка на регазифициран втечнен природен газ от платформа в морето близо до града.

Необходимо е обаче да се предприемат действия от оперативното ръководството на дружеството, от Столичния общински съвет и от общината за намиране на вариант за уреждане на дължимите такси към „Булгаргаз“. Днес се разбрахме с кмета на София Васил Терзиев, че в понеделник в 09:00 часа ще имаме среща заедно с ръководството на дружеството, за да търсим такова решение, а не за увеличаване на задълженията към „Булгаргаз“, каза Малинов.

Столичани не са застрашени да са на студено тази зима заради запорираната сметка на „Топлофикация  София“ от страна на „Булгаргаз“ каза по-рано пред журналисти днес изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Веселин Синабов.

До частично запориране и то само на една от сметките на столичната топлофикация се стигна, след като от дружеството спряха да плащат през лятото дори и текущите си задължения. Задълженията на „Топлофикация София“ надминаха 800 млн. лева. Надявам се обаче до края на деня да постигнем споразумение и сметката да бъда отблокирана, каза Синабов, който е в Александруполис за посрещане на първото количество природен газ, предназначено за България.