Начало Новини Министерството на земеделието и храните, "Напоителни системи" и УАСГ ще подпишат меморандум...

Министерството на земеделието и храните, "Напоителни системи" и УАСГ ще подпишат меморандум за сътрудничество в областта на хидромелиорациите

49
Министерството на земеделието и храните, "Напоителни системи" и УАСГ ще подпишат меморандум за сътрудничество в областта на хидромелиорациите

Министерството на земеделието и храните, „Напоителни системи“ и Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще подпишат меморандум за сътрудничество в областта на хидромелиорациите, съобщиха от аграрното министерство. 

Документът ще бъде подписан от служебния министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов и ректора на УАСГ доц. д-р арх. Гичка Кутова-Каменова в 09:00 часа днес в сградата на университета.

От 10:00 часа министър Тахов ще приветства абсолвентите на церемония по връчване на дипломите на бакалаври и магистри.

БТА припомня, че на среща с представители на браншови организации през август министър Тахов посочи, че Министерството на земеделието и храните изпълнява амбициозен план за разширяване на поливните площи от сегашните 400 000 дка на 1,5 млн. дка.

Той информира тогава, че развитието на хидромелиорациите трябва да продължи и на следващи етапи и поливните площи да се разширят до 8,5 млн. дка. Тахов подчерта острата необходимост да се действа заради резултатите от климатичните промени. „Високата себестойност на земеделската продукция е резултат и от липсата на напояване. Това трябва да е национална политика и ангажимент“, заяви аграрният министър.