Начало Свят Мелони отново се срещна с Орбан в ключова за разпределянето на европейските...

Мелони отново се срещна с Орбан в ключова за разпределянето на европейските постове седмица

104
Виктор Орбан и Джорджа Мелони
Виктор Орбан и Джорджа Мелони/ Снимка: БТА

Преди новата среща на върха на европейските лидери, италианският премиер Джорджа Мелони проведе среща с унгарския си колега Виктор Орбан, за да обсъдят различни теми от значение за двете страни.

По време на срещата си в Рим, двамата лидери подчертаха важността на отличните отношения между Италия и Унгария. Мелони изрази удовлетворение от засилването на политическия диалог и икономическите връзки между двете страни. Орбан от своя страна похвали увеличаването на италианските инвестиции в Унгария и сътрудничеството им в различни сфери.

Преди предстоящото унгарско председателство на ЕС, разговорите се фокусираха също върху миграционния въпрос и борбата с демографския спад. Мелони и Орбан подчертаха необходимостта от нов подход към проблемите и показаха съгласие върху много от ключовите въпроси.

Въпреки различията в позициите си по отношение на Украйна и Русия, двамата лидери се стремят към поддържане на добри отношения и сътрудничество. Италия и Унгария гледат с интерес към развитието на Западните Балкани и споделят убеждението, че стабилността на региона е от съществено значение за тях.

При разискването за разпределението на висшите европейски постове, двамата лидери имат различни гледни точки. Орбан изрази противопоставяне към предложените имена, докато Мелони се стреми към компромис и преговори, като има предвид интересите на различните европейски семейства.

Още международни новини – четете тук