Начало Новини Международeн форум за икономическата трансформация на въглищните региони ще се проведе днес...

Международeн форум за икономическата трансформация на въглищните региони ще се проведе днес в София

34
Международeн форум за икономическата трансформация на въглищните региони ще се проведе днес в София

Икономическата трансформация на въглищните региони ще обсъдят експерти на международния форум „Възможности за справедлив преход отвъд границите“, който ще се проведе днес, съобщиха организаторите на събитието „Бранд Медия България“. Форумът ще бъде открит в 10:30 ч. в столичния хотел „Експо“. 

Събитието е част от проекта „Преход на възможностите“, чиято цел е да популяризира приноса на кохезионната политика на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към климатично неутрална икономика.

По време на форума ще бъде предоставена актуална информация за стъпките и възможностите за икономическо развитие в трите въгледобивни региона на България – Перник, Стара Загора и Кюстендил. Целта на форума е да насърчи междурегионалното сътрудничество с други страни с въглищни региони в преход и да допринесе за по-доброто познаване на инвестиционните възможности и политическите предизвикателства, свързани със зеления преход.

Събитието ще събере водещи експерти, представители на европейските институции, местни власти и бизнес лидери от България, Гърция, Хърватия, Чехия, Унгария и други. Сред лекторите са представители на Европейската комисия, кметове и областни управители на въглищни региони, икономисти, представители на бизнеса, изследователи.