Начало България МВР продължава да търси Росен Ангелов, заподозрян за убийството в Нови Искър

МВР продължава да търси Росен Ангелов, заподозрян за убийството в Нови Искър

1009
Росен Ангелов

Продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър – 56-годишният Росен Ангелов.

Още снощи МВР го обяви за общодържавно издирване.

Според една от версиите Росен е имал връзка с убитата Кети Кюхова.

Знае се, че двамата са били приятели във „Фейсбук”, а преди години тя ходила при него в Италия, където той живеел. Росен Ангелов наскоро се е завърнал от чужбина, за него се знае, че е добър планинар. Той има криминално минало – бил е в затвора за блудство.

До момента няма официална информация по бруталното масово убийство и за мотивите.

Разследващите обещават за днес да бъде изнесена повече информация.

Според МВР има вероятност Росен Ангелов да е въоръжен и опасен.

Хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Припомняме, че в жестоките убийства са били извършени на връх Нова година, точно когато хората са изпращали старата година с фойерверки и пиратки.

Сигналът за убийството на семейството беше подаден на 2 януари от брата на една от жертвите Неделко Юнаков.

Тогава полицията откри труповете на петима души – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

Всичките те са били застреляни с множество изстрели, открито е и кучето им – също застреляно.

Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на жената бе открито хвърлено в кладенец.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година – година и половина, преселило се там от кв. „Младост” в София.

Основната версия за убийството е свързана с дейността на убития Неделчо и по-конкретно неговата търговска дейност, включително се разследва дали той е имал кухи фирми, източващи ДДС, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов.