Начало Култура Марк Хамил: „Епизод IX” на „Междузвездни войни” ще е горчив без Кари...

Марк Хамил: „Епизод IX” на „Междузвездни войни” ще е горчив без Кари Фишър

1400
Междузвездни войни

Американският актьор Марк Хамил, изиграл култовия герой Люк Скайуокър в оригиналната поредица на „Междузвездни войни” определи последния епизод от сагата като „горчив” след загубата на актрисата Кари Фишър.

Фишър беше част от оригиналния състав на филма, където се превъплъти в ролята на принцеса Лея – сестра на Люк Скайуокър. Тя почина през 2016 г. след като приключи снимките по „Междузвездни войни: Последните джедаи”.
„Много е горчиво, че се изправям пред финалния си епизод без нея. Тя е абсолютно незаменима. Намирам утеха във факта, че тя няма да бъде заменена”, написа Хамил в социалните мрежи.

Според него Фишър щеше да бъде трогната от милите думи на милиони хора по света след смъртта ѝ.

66-годишният Хамил отново ще се превъплъти в ролята на Люк Скайуокър в „Епизод IX” от сагата, макар и в „Последните джедаи” да губи живота си.
Други ветерани сред актьорския състав са Били Дий Уилямс, който ще се завърне в ролята на Ландо Калризиън, както и Антъни Даниълс, в ролята на C3PO.

Покойната Кари Фишър също ще се появи в предстоящата серия – във филма ще бъдат включени сцени с нея, заснети по време на „Последните джедаи”.