Мария Бакалова /снимка: Инстаграм/

Актрисата Мария Бакалова стана лице на модната марка „Диор“. Тя е едно от лицата, които представят новата колекция на „Диор“ за сезон пролет-лято 2021 г. Това съобщи „Вог“, на чийто страници се появи звездата в червен тоалет на световноизвестния бранд.

24-годишната актриса от Бургас изигра завладяващо ролята си във филма „Борат 2“ и сега успехът буквално я „преследва“.

„Борат 2″ преобърна живота ми с главата надолу по удивителен начин“, сподели тя за „Вог“. „Никога не съм си го представяла дори и в най-смелите си мечти.“

За ролята актрисата получи приза на американската кинокритика за най-добра женска поддържаща роля.

Във „Вог“ Мария Бакалова се появява в различни сетове от новата колекция на Мария Грация Чиуро. За снимките работи със стилистката Джесика Пастър. Нейната визия е предимно в червено. Червеното е един от актуалните цветове, които „Диор“ налага в момента. Съвсем скоро Нина Добрев показа зашеметяваща визия с червена рокля за представянето на червилото на „Диор“ – Red Smile.

За фантастична колекция Чуиро е поискала среща с някои от най-вълнуващите нови таланти на Холивуд, включително актрисата Мария Бакалова. Малко изпълнители във филми могат да твърдят, че са разклатили политическия елит, и то в своя първи проби в голямото кино, но Бакалова може. 24-годишната бургазлийка изигра дъщерята на прочутият казахстански герой на Саша Барън Коен. Филмът, който счупи рекордите по стрийминг на Amazon Prime и поля Руди Джулиани с горещ душ, промени играта и хвърли Бакалова в светлината на прожекторите.

Въпреки че е нова за американската публика, Бакалова се занимава с актьорство от тийнейджърска възраст. Що се отнася до стила й, в него тя също се изявява като бунтар. Бивша пънкарка, Мария постепенно измества погледа си към по-женствената визия.

„Да нося висша мода и всички красиви дрехи като тези на „Диор“ е едно от най-хубавите преживявания в живота ми“, казва тя.

„Винаги съм обичала модата и дрехите – преди това много се увличах по винтидж шопинга“, казва Бакалова. „Модна къща „Диор“ винаги е била емблематична и красива.“

Интересът на Бакалова към модата стана очевиден по време на нейната пресконференция на „Борат“, на която тя се появи в цветна мини рокля на „The Vampire’s Wife“, а впоследствие порази и с елегантен гащеризон на Емилия Уикстед. Работейки със стилистката Джесика Пастър, жената зад изисканите визии на Емили Блънт и Обри Плаза, тя отворила очите си за трансформиращата сила на визията на значими събития.

„Това, което най-много обичам в Мария Грация, е, че зад всяко нещо, което тя проектира, винаги има история“, казва Бакалова. „Този ​​път беше много мистично.“

Споделяйки пост в Инстаграм с визията си за „Диор“, младата звезда Мария Бакалова получи и неочаквано предложение за брак.

„Ще се омъжиш ли за мен?“, написа в коментар един от последователите й. „Така ще получиш и американско гражданство“, допълва той.