Начало Любопитно „Марвел“ готвят филм със супергерой мюсюлманка

„Марвел“ готвят филм със супергерой мюсюлманка

619
Сподели

Явно супергероите вече не са това, с което всички сме свикнали. На това мнение са и „Марвел“, които планират втори филм с основен женски персонаж, след очаквания с огромен интерес „Капитан Марвел“. При това тази героиня ще бъде… мюсюлманка.

Новината обяви самият президент на студиото Кевин Фийдж в интервю, пише Chronicle. „Мис Марвел е друга героиня от комикси. Тя е мюсюлманка и е вдъхновена от подвизите на капитан Марвел. Започваме работа по филм за нея“, сподели той. Фийдж допълни, че идеята на студиото е първо да представи филм за капитан Марвел, а след това да се появи и филма за мис Марвел.

Героинята е създадена от писателя Г. Уилоу Уилсън, художника Ейдрън Алфона и редакторите Сана Аманат и Стивън Уокър. Нейният дебют в комиксите е през февруари 2014 г. Камала Кан е 16-годишно момиче от Ню Джърси с пакистано-американски произход. Тя се превръща в първия герой мюсюлманин от комиксите на „Марвел“ със собствена поредица.

Явно студиото е решило да покори окончателно пазара в Азия с новия си проект. Междувременно премиерата на „Капиран Марвел“ с Брий Ларсън предстои на 8 март догодина.

Коментари