Мадона, Евровизия

Мадона изпълни новия си сингъл „Future“ заедно с американската хип-хоп звезда Quavo на финалите на Евровизия в Тел Авив и призова феновете „никога да не подценяват силата на музиката да обедини хората“.

60-годишната мегазвезда изпълни две песни, като първата беше хита й „Like A Prayer“ от 1989 г. Мадона пя на изтънчен декор, наподобяващ църква с хор, облечен с монашески роби.

Мадона, Евровизия

Quavo, част от хип-хоп групата Migos, след това се присъедини към нея за повлияното от реге изпълнение „Future“ от предстоящия й албум Madame X.

„Нека никога да не подценяваме силата на музиката, за да обедини хората“ каза Мадона преди изпълнението си. „За да цитирам една невероятна песен, музиката кара хората да се обединят, да бъдат заедно“, каза тя, цитирайки песента си „Music“.

Мадона, Евровизия

Мадона отхвърли призивите на пропалестинските активисти, които искат да сложат край на окупацията на Израел, да бойкотира „Евровизия“.

В изявление, публикувано в американските медии по-рано Мадона казва: „Никога няма да се откажа от музиката, за да отговоря на политическия дневен ред на някого, нито ще спра да говоря срещу нарушенията на правата на човека, където и да са по света.“