Начало Водещи „Лукойол“ отговори на дуета Пеевски-Добрев: Спазваме стриктно квотите при износа на нефтопродукти

„Лукойол“ отговори на дуета Пеевски-Добрев: Спазваме стриктно квотите при износа на нефтопродукти

131
Лукойл България

Снимката е илюстративна

Компанията „Лукойл Нефтохим Бургас“ изнася нефтопродукти, произведени от руски суров нефт, като спазва стриктно рамките на установените квоти и ограничения. Това беше потвърдено в позиция, предадена до медиите от компанията. В нея се споменава, че всяка партида продукти се изнася под контрола и след предварително одобрение на Агенция „Митници“.

„Лукойл Нефтохим Бургас“ заяви, че е готова да оказва пълната си подкрепа за професионално и безпристрастно разследване, тъй като то ще опровергае всички невярни твърдения срещу дружеството. Тези съобщения също са включени в позицията на компанията.

Позицията е в отговор на обявлението от по-рано днес, че депутатите Делян Пеевски от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ са сезирали прокуратурата по повод разследване на „Политико“ за предполагаем незаконен износ на руски петрол от „Лукойл“ България.

Сигналът до прокуратурата заявява, че рафинерията е преработвала и продавала горива в чужбина, включително и в страните от Европейския съюз, които са произведени от руски петрол.

Още вътрешнополитически новини – четете тук