Начало Водещи „Лукойл“ преразглежда бизнеса в България, може да го продаде

„Лукойл“ преразглежда бизнеса в България, може да го продаде

119
Лукойл, петрол бави

Компанията „Лукойл“ обмисля преразглеждане на стратегията си в България, включително възможността за продажба на своите активи, съобщиха от компанията.

От компанията бе заявено, че поради значителните промени в работните условия на предприятията от групата в България, започва работа по преразглеждане на стратегията за тези активи. Международни консултанти ще участват в анализирането на различни варианти, включително продажбата на бизнеса, цитирани са думите на компанията от източник на ТАСС.

Групата „Лукойл“ е активен инвеститор в развитието на своите активи в България за повече от 20 години. Инвестициите в нефтопреработвателния завод в Бургас, надхвърлили 3,4 млрд. щатски долара, го превърнали в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Групата е създала и модерна мрежа от 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздушни средства. В изпълнение на дейността си в България, Групата поддържа високи световни стандарти за корпоративна и социална отговорност.

Преразглеждането на стратегията е резултат от приемането на държавните органи в България на дискриминационни закони и други несправедливи политически решения спрямо рафинерията, които не са в съответствие нито с цивилизованото регулиране на големия бизнес, нито с увеличаването на приходите на страната.

Компанията „Лукойл“ ще информира държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици „Лукойл“ за по-нататъшните си действия относно активите си в България.

Още новини от деня – четете тук