лимонът

Лимон за стягане на кожата:

Кожата е един от най-големите и важни органи в човешкото тяло.
Въпреки това, до 30-годишна възраст в метаболитните процеси на кожата, отстраняването на токсични вещества се забавя, ултравиолетовите лъчи са способни на по-голямо производство на меланин в тялото, което води до прекомерна пигментация на кожата.

Неправилното хранене, куп лоши навици, заседналият начин на живот водят до застой на тялото с бързи темпове, ферментацията се случва в червата, което засяга преди всичко състоянието на кожата, нейната еластичност, еластичност, цвят и състояние.

Лимонът играе огромна роля в борбата за отстраняване на тези недостатъци.
Още в древността лимонът и лимоновият сок са били използвани при лечението и премахването на първите симптоми на ухапване от змия и паяк.
Лимонът има не само лечебни свойства, но и отлично предотвратява редица заболявания и признаци, например токсикоза при бременни жени или морска болест при пътниците в кораба.

Лимон за външна употреба:

1. Премахване и изсветляване на старчески петна и лунички.
2. Гаргара и триене на венците, за да се предотврати скорбут.
3. Елиминира гъбичните заболявания. Необходимо е да се правят лосиони на основата на лимонов сок, за да се отървете напълно от това заболяване.
4. Бързо отстраняване на синини и натъртвания по тялото. За да направите това, избършете засегнатата област с лимонов сок няколко пъти на ден в продължение на седмица
5. Лечение на изгаряния, измръзване. От смес от лимонова каша, глицерин е необходимо да се приготви хомогенна каша, която се използва под формата на компреси, лосиони и лосиони.
6. Изплакването на скалпа с вода, която съдържа лимонов сок, ще ускори естествения му растеж, ще добави блясък и еластичност.
7. Незаменимо средство за профилактика на акне и запушване на порите на кожата на лицето, тъй като има антимикробни свойства.
8. Премахване на мазоли с лимонова кора.

Козметиката отдавна е приела лимона.
Лимоновите компоненти са включени в кремове, лосиони, маски от различни посоки от избелваща линия до антисептично естество на продуктите.

Лимон включен в храненето:

– Редовното използване на лимонови плодове може да укрепи стомашно-чревния тракт, въпреки киселия вкус, да намали киселинността в човешкото тяло.
– премахва ревматизма.
– възстановява метаболитните процеси, укрепва и отстранява пясъка от бъбреците.
– при лечение на настинки

Лимонът е гениално средство за лечение на различни заболявания, тъй като е богат на витамини, микроелементи, етерични масла, киселини.
А редовното му използване ще зарадва вас и тялото ви с жизненост и здраве.

За още интересни статии, може да ни последвате на нашата Facebook страница

предишна статияСлънчево сутрин, валежи следобед
следваща статияБФС обучава още 20 съдии за работа с ВАР