лимонената вода

Напоследък лекари и диетолози все по-често препоръчват да се пие лимонената вода на гладно. Ето как въздейства тази достъпна и сравнително евтина напитка на тялото ни, освен че ободрява не по-зле от кафето.

Прочиства тялото

Пиенето на вода с лимон на гладно премахва токсините и вредните вещества от тялото. Вкусът на лимоните е много кисел, но когато овкусената по този начин вода попадне в тялото, възниква сложна биохимична реакция. В резултат киселинно-алкалният баланс се измества в полза на алкалната среда. Лимоновият сок стимулира черния дроб, който започва по-активно да премахва токсините, а водата ги изхвърля.

Подпомага функцията на червата

Напитката стимулира справянето с чревни смущения, улеснявайки усвояването на храната през целия ден. Лимоновата вода помага при метеоризъм и запек.

Добър начин да отслабнете

За да отслабнете по-бързо, тялото трябва да се алкализира, защото всички химични реакции протичат много по-добре в алкална среда. И както вече разбрахме, водата с лимон поддържа алкална среда. Лимоните съдържат и пектин, разтворими фибри, които потискат глада. Лимонената вода има и диуретично действие, затова е добре да я пият тези, които страдат от отоци. Освен това, като замените чаша кафе с мляко и захар с лимонена вода, вие просто консумирате по-малко калории.

Лимонената вода успокоява раздразнения стомах

Ако си легнете с пълен стомах, може да се събудите с киселини или подуване на корема. В този случай топлата вода с лимонов сок (който съдържа флавоноиди) ще помогне за намаляване на киселинността, а благодарение на калиевите соли, ще облекчи гаденето.

предишна статияБорислав Михайлов оттегли оставката си
следваща статияSpaceX изстреля успешно ракетата Falcon 9 с 60 микросателита