kiss

Американската рок-група „Кис“ („Kiss“) обяви своето световно турне „Краят на пътя“ („End Of The Road“) за прощално, напускайки сцената „на върха на своята форма“. Такова изявление направи китаристът Томи Тайър в интервю за ТАСС.

В рамките на турнето, което започва през януари 2019 г., „Кис“ ще гостува на 11 юни в Санкт Петербург и на 13 в Москва.

„Джийн, Ерик, Пол и аз решихме, че групата ни все още е добра и все още можем да правим мощни представления. Но концертите ни са все по-трудни от физическа гледна точка, отколкото например на „Ролинг Стоунс“ или Пол Макартни. Затова искаме, докато все още сме във върхова форма, да направим финалното си шоу най-доброто“, каза Тайър.

Музикантът припомни, че основателите на групата – вокалиста Пол Стенли и баскитариста Джийн Симънс – са на около 70 години и обясни, че именно те искат да сложат край на кариерата си:

„И концертите в Москва и Санкт Петербург наистина ще са последните“.

Според Тайър сега членовете на групата активно се подготвят за бъдещо турне, което трябва да бъде най-голямото в историята на „Кис“. Шоуто ще използва нова пиротехника, а сет-листата ще включва най-добрите парчета в 45-годишната история на групата.

Животът след „Кис“

Самият Тайър не възнамерява да сложи край на музикалната си кариера.

„Аз съм по-млад от останалите момчета в групата, може би ще работя с „Кис“ по някакъв друг начин“, каза той, добавяйки, че работи с групата от 25 години, не само като китарист.

Освен това китаристът планира да участва в проекти на други групи.

„При всички случаи дейността ми ще бъде свързана с музика и развлекателната индустрия“, каза той.

За групата

Групата „Кис“ е създадена през 1973 г. в Ню Йорк. Музикантите са известни със своите ярки сценични образи, включващи специфичен грим, както и с грандиозни концертни шоута. По време на 45-годишната си история, екипът е продал над 100 милиона копия от албумите си. Сред най-популярните песни на „Кис“ са „I Was Made for Lovin’ Yo“, „Strutte“ и „Black Diamond“.

предишна статияНай-добрата зимна напитка е какаото
следваща статияАриана Гранде: Истинска любов не съществува