Начало Водещи Лариса – кондукторката, която радва пътниците (СНИМКИ)

Лариса – кондукторката, която радва пътниците (СНИМКИ)

69
Лариса – кондукторката, която радва пътниците (СНИМКИ)
Усмихнатата Лариса в натъпкания автобус
Снимка: Лина Иванова

Една вежлива кондукторка посреща пътниците в градския автобус по линия №1 в Пловдив. Това е най-натовареният маршрут, по който пътуват хиляди пловдивчани. Навалица в „единицата“ има още от ранни зори. Недоспалите жители на „Кючук Париж“ се качват обикновено в лошо настроение, но то бързо се променя, когато Лариса Тропанец идва при тях, за да ги таксува. Тя поздравява с лека усмивка и благодари на всеки за подаденото левче. И така е през целия ден.

Вниманието, което Лариса оказва на пътниците, е обект на коментари в социалните мрежи. Там пловдивчани разказват как тя помага на възрастни да се качат или слязат и им пожелава „приятен ден“.

Лариса Тропанец
Лариса Тропанец

 

„От тази жена буквално струи положителна енергия. В пиковите часове „единицата“ е претъпкана, народът е изнервен, а тя спокойно си пробива път между хората и намира добра дума. Толкова вече сме отвикнали на такова отношение, че чак ни се вижда неестествено“, гласи пост в „Забелязано в Пловдив“.

Коя е Лариса?

Самата тя споделя, че е бесарабска българка от Одеса. През 2019 г. пристигнала в Пловдив и претърпяла операция заради онкологично заболяване.

Лариса
Лариса

„Спаси ме д-р Иванов от онкодиспансера. Невероятен лекар!“, казва за него Лариса. След интервенцията останала в града на тепетата, защото много й харесал. Не е сама, тъй като племенникът й работи тук като хирург. Най-голямото желание на Лариса е двете й дъщери със семействата си да се преместят в Пловдив. В момента са в Одеса.

„Не могат да дойдат в България, защото зетьовете са във възраст, в която могат да бъдат привикани в украинската армия“, обяснява тя.