Кърк Дъглас
Кърк Дъглас на 102-ия си рожден ден

Кърк Дъглас – който почина на 5 февруари на 103-годишна възраст – е дал цялото си богатство от 61 милиона паунда за благотворителност, съобщи „Контактмюзик”.

Холивудската легенда – починала на 5 февруари на 103-годишна възраст – е дарил по-голямата част от парите си – 50 милиона долара, на своята фондация „Дъглас“, която има за цел „да помага на онези, които иначе не могат да си помогнат сами“.

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център „Кърк и Ан Дъглас”, както и театърът на „Кърк Сити”, който се използва като място за изпълнения на живо.

Тъжната смърт на Кърк бе разкрита от сина му Майкъл Дъглас в емоционално изявление, публикувано от името на семейството.

В него се казва: ”За мен и братята ми Джоел и Питър той беше просто татко, за Катрин – прекрасен свекър, за внуците и правнука – техния любящ дядо, а за съпругата му Ан – прекрасен съпруг. Животът на Кърк беше добре изживян и той оставя като наследство не само филмите си, които ще останат за бъдещите поколения, но и историята си на прочут филантроп, който работи за подпомагане на обществеността и мир на планетата. Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден и които винаги ще останат верни – „Татко – толкова те обичам и се гордея, че съм твой син“.