Начало Водещи Къде е Делян Пеевски? Местонахождението на лидера на ДПС-Ново начало е обект...

Къде е Делян Пеевски? Местонахождението на лидера на ДПС-Ново начало е обект на спекулации от няколко дни

99
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: БТА

През последните дни в социалните мрежи се вихрят твърдения, според които председателят на ДПС – Ново начало Делян Пеевски е в неизвестност.

Бившият тв водещ Николай Бареков, който беше приближен през годините до Пеевски и банкера Цветан Василев, разпространи твърдението, че Делян Пеевски е бил в Сърбия, откъдето е заминал за Дубай, след като американските „Сикрет сървис“ са разбили свързана с него печатница за фалшиви пари.

Спекулациите са подклаждани и от един от най-приближените към момента до председателя на АПС Ахмед Доган – евродепутата Илхан Кючюк.

Тези твърдения бяха продължени и тази сутрин, когато депутатът Валентин Тончев каза в ефира на bTV, че Пеевски е в неизвестност.

„Къде е той, от 30 дни всеки го търси?! Нали „новото начало“ щеше да е от хората, за хората, при хората, заедно с хората – с леля Гинка, с бай Ахмед. Защо не е при тях, защо не го пипнат, защо не си представя визията за управление?!“, попита депутатът, който е от обкръжението на Ахмед Доган.

По думите му има информация за това, че Пеевски е напуснал страната във връзка с нещо, което е направил у нас.

„Получаваме информация, че той е напуснал – в наша съседка. Дори се задават въпроси с каква самоличност. Трябва да ги задаваме тези въпроси. Вчера излизат (от МВР) с някакво съобщение, че въпросният човек е в кампания“, допълни Тончев, който нарича Делян Пеевски „държавното предприятие“.

„Държавното предприятие напуснало държавата преди няколко дни в съседна на нас държава и се укрива от нещо, което се е случило в държавата. Това са съмненията“, допълни той и заяви, че в следващия парламент трябва да има няколко „спешни точки“, сред които е изясняване на ролята на Пеевски в КТБ, аферата „Булгартабак“, а също и „Осемте джуджета“.

Вчера от пресцентъра на ДПС беше разпространена позиция на Делян Пеевски, която осъжда атентата в Анкара, при който имаше жертви.

Терористично нападение в Анкара: Въоръжени стреляха в авиокосмическа база, има убити(СНИМКИ + ВИДЕО)

Информация за това, че Делян Пеевски е в страната и в частност в София, разпространи сайтът „Епицентър“. Пред изданието главният секретар на МВР Мирослав Рашков е заявил, че и тримата задържани при разбитата печатница „нямат политически обвързаности“ и не са се занимавали с политика.

По случая българските служби са работили с Европол и са получили поздравления от „Сикрет сървис“ за свършената работа.