Американски инженери създадоха кученце-робот, реагиращо на допир.

Автор на разработката е компанията Tombot. Този робот не е в състояние да ходи, но не е необходимо, защото е създаден за малкоподвижни самотни възрастни хора. Неговата задача – да лежи до собственика и да реагира на неговото погалване. Роботът-куче може да размахва опашката си и да движи главата си, помагайки на човек да се справи с депресията и самотата.

Необходимостта от създаването на такъв робот се дължи на факта, че в напреднала възраст някои хора не са в състояние да се грижат за истинско куче. Така на тях ще може да дарява радост интерактивен домашен любимец, чийто външен вид се отличава с висока реалистичност. „Animatronic“, както е наречено творението, реагира по различен начин при допир на различни части от тялото си, а също така може да „лае“ в отговор на гласови команди, пише 24СМИ.

Потребителите високо са оценили идеята за оказване на емоционална подкрепа с помощта на такава играчка. Роботите се продават за 299 долара, като първите купувачи ще се сдобият с тях през май 2020 година.

предишна статияСънливост, световъртеж и фъфлене могат да са симптоми на тумор в мозъка
следваща статияГол руснак скочи от самолет над Якутия и постави световен рекорд