Начало Любопитно Критики към Виктория Бекъм, защото насърчава хранителни разстройства

Критики към Виктория Бекъм, защото насърчава хранителни разстройства

2044
Виктория Бекъм

Модният дизейнер Виктория Бекъм е подложена на остри критики за използването на „болезнено слаб” модел в последната й рекламна кампания на очила.

43-годишната половинка на Дейвид Бекъм е засипана от коментари и оплаквания на страниците си в социалните мрежи, след като сподели две снимки на 29-годишен модел, носещ големи очила от серията Victoria Eyewear Spring Summer 2018.

 

Но възмутени родители твърдят, че супер слабото тяло на жената, а не очилата са привлекли вниманието им.

„Това изображение е точно причината, поради която моята малка дъщеря вече смята, че трябва да яде по-малко”, посочва разстроена майка, цитирана от Daily Mail.

Други смятат, че Виктория Бекъм насърчава един нездравословен външен вид.

„Бекъм трябва да се срамува, насърчавайки хранителните разстройства. Малката й дъщеря е по-тежка от нейните модели.Срам”, коментира друг потребител на социалните мрежи.

 Това не са първите нападки по темата, които получава динайнерката. През 2015г. тя защити решението си да използва слаби манекенки, заявявайки, че иска гаранции от агенциите за модели, че всички момичета са здрави, преди да вземат участие в нейно шоу.

През 2010г. тя обеща да се включи в кампанията „Здравословна красота”, създадена от Съвета на модните дизайнери на Америка, и да не използва прекалено слаби модели в своите ревюта, припомня Profit.