Начало Новини Конференция за стандартите за устойчивост ще се проведе в София на 8...

Конференция за стандартите за устойчивост ще се проведе в София на 8 ноември

29
Конференция за стандартите за устойчивост ще се проведе в София на 8 ноември

В София на 8 ноември (петък) ще се проведе конференцията „ESG на практика: управление за по-устойчив растеж“, организирана съвместно от Американската търговска камара в България (АТК) и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Мястото на събитието е „Хилтън София“, а партньори по неговото организиране са от „Аурубис България“ и „ИУай денкщат“ (EY denkstatt), съобщиха от АТК. 

ESG са стандарти за устойчивост, засягащи екологичното въздействие, социалната политика и политиката на управление в частния сектор.  

Конференцията цели да навлезе в дълбочина по ESG темите, които вече засягат пряко бизнеса, преформулират регулаторните изисквания, очакванията от бизнес партньори и компании по веригата на доставки, въздействат върху избра на бизнес стратегия и вътрешната корпоративна организация и дейност, съобщават от камарата. 

Основната теза на организаторите, съгласно разпространеното съобщение е, че бизнесът е движеща сила на зелената трансформация и от него се очакват реалните решения за постигане на целите. 

На събитието представителите на компании ще запознаят присъстващите с примери от практиката по вече осъществени проекти и за извървения от тях път през последните две години. Във форума ще бъдат представени бизнеси от различни сектори на икономиката: енергетика, химическа индустрия, минно дело, търговия на дребно, хранително-вкусова индустрия, финансово-банково дело и др. 

Очаква се да бъдат представени и резултатите от първото проучване на EY сред българските компании за готовността на българския бизнес да прилага ESG изискванията, озаглавено „ESG политики и практики – докъде е българският бизнес в прилагането им?“.