Начало Водещи Конституционалистът Наталия Киселова влиза в листите на БСП

Конституционалистът Наталия Киселова влиза в листите на БСП

49
Наталия Киселова
Доц. Наталия Киселова
Снимка: Архив

Конституционалистът доц. Наталия Киселова влиза в листите на БСП за предстоящите парламентарни избори.

Това беше потвърдено днес от председателя на парламентарната група на партията Борислав Гуцанов, като така той даде отговор на вървящите от дни слухове.

Клуб Z припомня, че преподавателката е била номинирана от градската организация на БСП в София, но до момента не беше ясно дали тя е приела.

Вчера националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП – Обединена Левица“ за парламентарните избори на 27 октомври. Киселова няма да е водач, но се очаква да е поставена под номер три в софийския 23 МИР, където водач е лидерът на младежката БСП Габриел Вълков, пише изданието.

Пред БНТ Борислав Гуцанов изрази задоволство от това, че Киселова е приела номинацията от гражданската квота. В същото време стана ясно, че тя няма да бъде на водеща позиция.

Доц. Наталия Киселова е доктор по Конституционно право от 2008 г. Тя е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ от 2005 г. в катедра „Конституционноправни науки“, Юридически факултет. Експерт по конституционно право и права на човека. Автор на монографията „Политически права на българските граждани“.

Специализирала е в Университета Кеймбридж (2015) и Московския държавен университет „Ломоносов“ (2014). Била е съветник по правни въпроси (2012 – 2016) и секретар по правни въпроси на президента (2016-2017).