Начало Водещи Кой е мъжът от Калипетрово, нахлул в енергото, за да прави закуска...

Кой е мъжът от Калипетрово, нахлул в енергото, за да прави закуска за децата си

324
Явор Павлов
Снимка: БНТ

Явор Павлов от село Калипетрово стана известен в цяла България, след като влязъл в офиса на електроразпределителното дружество със скара и компот, за да опече сандвичи за семейството си, което беше без ток в продължение на два дни. Тази постъпка го превърна в герой за местните жители.

Негодуванието му идва от факта, че не само той, но и целият му квартал вече бяха без ток и студено. Затова решава да направи този дързък жест в офиса на електроразпределителната компания, като започва да готви на място и да се излиза посредством разговори.

Жителите на няколко врачански села, които също страдат от липсата на ток, се вдъхновяват от постъпката му и обявяват, че ще предприемат сходни мерки в местния клон на енергийната компания.

След като Явор Павлов опече сандвичите в офиса на енергийната компания и се нахрани със собственото си компот, той е задържан в полицейското управление и му е съставен акт за нарушаване на обществения ред, но токът в селото е възстановен след 30 минути.

Въпреки всичko, Явор Павлов не съжалява за постъпката си и готов е да се опълчи за правата си в бъдеще, въпреки глобата от 200 лева, която му е наложена.

Инцидентът в Калипетрово вдъхнови и други жители на засегнатите села, но повечето от тях не са довели нещата до нападение върху служителите на електроразпределителната компания.

Вместо това обаче, някои са настояли за среща с представители на компанията, за да изразят недоволството си по по-мирен начин.

Вече има ток във Върбешница, като кметът на селото споделя, че народното въстание насочи вниманието към проблемите с доставката на електричество.

Междувременно, Явор Павлов се радва на популярност и уважение в Калипетрово, където той живее.

Още новини от деня – четете тук