Начало Водещи Кои са най-предпочитаните сирена в света?

Кои са най-предпочитаните сирена в света?

2631

Сиренето е древна храна, която се произвежда от мляко в широка гама от текстури, аромати и форми.

Не съществуват убедителни доказателства за мястото на производство на сирене в Европа, Централна Азия или Близкия изток, но има сведения че се разпространило в Европа преди римско време. Текстурите и вкусовете зависят от произхода на млякото, дали са били пастьоризирани, съдържанието на мазнини, бактериите и плесените, преработката и остаряването. foodpanda, подбра най-вкусните и предпочитани сортове сирене.

1. Синьо сирене – най-известното синьо сирене е Рокфор. То е характерно с плесента по него и е много подходящо както като предястие, така и за готвене.

2. Чедър – традиционно английско сирене, което може да се произвежда в няколко цвята и едно от най-ароматните в света. Прави се от краве мляко и е характерно с неговата твърдост.

3. Моцарела – меко, италианско сирене, произведено от биволско мляко. Моцарелата не може да бъде съхранявана дълго време, затова се продава като бели топки, потопени в саламура. Най-вкусна е giornata (еднодневна), но тя може да бъде намерена само в Италия.

4. Бри – меко френско сирене от краве мляко, което получава своето наименование по името на френската историческа област Бри.

5. Кашкавал – вид жълто сирене от овче мляко, краве мляко или козе мляко. Разпространено е в Албания, Република Молдова, България, Република Македония, Сърбия и Румъния.

6. Халуми – кипърско полутвърдо, необработено сирене, направено от смес от козе и овче мляко, а и от краве. Той има висока точка на топене и така лесно може да се пържи или на пече на скара. Запазва формата си под пряка топлина или като „скаражно“ сирене.

предишна статияАмериканка иска да се омъжи за играта „Тетрис“
следваща статияПотребителите са изхарчили почти 60 млрд. долара за приложения през 2017 г.