Начало Свят Китай отваря първия подземен хотел в света в изоставена кариера

Китай отваря първия подземен хотел в света в изоставена кариера

2382
Китай

Някои от най-впечатляващите гледки от хотелски стаи в света ще бъдат… подземни. Хотел Intercontinental Shanghai Wonderland, който ще бъде открит следващия месец, е уникален по много причини. Най-основната от тях обаче е фактът, че 16 от 18-те му етажа технически са под земята, пише Profit.

Хотелът е построен в изоставена кариера на около 35 км извън Шанхай. Той се спуска към басейн с вода на дъното на кариерата.

Хотелът разполага с 337 стаи и апартаменти. Гостите му ще могат да се насладят на впечатляваща панорамна гледка от заоблените балкони на стаите си.

Освен че е невероятен архитектурен проект, сградата се отличава и с въздействието си върху околната среда. Тя създава собствена мощност – включително топлина и осветление, чрез геотермална и слънчева енергия, а покривът й е покрит със зеленина.

Водата преминава през цялата структура. Водопад, разположен в центъра на хотела, се влива в басейна на дъното на кариерата.

Двата най-долни етажа са построени изцяло под вода. Единият от тях ще разполага със стаи за гости и ресторант, които са с изглед към подводен аквариум. В долната част на сградата има спортен комплекс, който включва плувен басейн.

Кариерата е разположена в близост до туристически забележителности, като Chenshan Botanic Gardens и Sheshan National Park.

Древният град, в който хората живеели 18 етажа под земята
Той e открит случайно през 1963 г.

На екипа отнад 5 000 архитекти, инженери, дизайнери и работници му отнема повече от 10 години, за да завърши проекта.

Цените на стаите все още не са известни, но е малко вероятно той да е евтин, предвид на това, че ще предлага петзвезден лукс.

Очаква се хотелът да отвори през октомври.

предишна статия10-те най-чести причини за главоболие
следваща статияФинансов експерт: Никога не купувайте кола на лизинг