Китаец прави фиктивна сватба, за да забогатее

Мъж от китайската провинция Гуйчжоу уреди измислена сватба, за да получи подаръци под формата на пари, за да ги инвестира в собствен бизнес, съобщи AsiaOne.

Мъжът наел Сяо Ли от агенция, специализирана в „приятели под наем“, за да може момичето да бъде представено като булка пред роднините и приятелите му. Тя трябваше да остане при него от 22 до 28 август. Всеки ден, прекаран с „младоженеца“, струва 521 юана (около 70 евро).

Сватбената церемония, както каза момичето, се провела на 25 август. Мъжът трябвало да плати за нейния транспорт, храна и настаняване.

Гостите дали на младоженците около 60 хиляди юана (около 7800 евро), които според предварителното споразумение мъжът прибрал.

След сватбата „двойката“ обикаляла в провинцията още няколко дни. Въпреки това, щом срокът на „лизинга“ свърши, мъжът изчезнал, без да плати за „булката“. Той блокирал момичето в социалните мрежи и не отговарял на нейните обаждания.

Сяо Ли се обърнала към адвокати. Те смятат, че момичето е в неизгодна позиция, тъй като няма писмен договор за услугата.

предишна статияПътнически автобус падна в 100-метрова пропаст в Перу
следваща статияДжейсън Момоа с реч пред ООН за климатичните изменения