Начало Водещи Кирил Петков: Няма смисъл да дават документа в деня на оставката. ГЕРБ...

Кирил Петков: Няма смисъл да дават документа в деня на оставката. ГЕРБ целят да бавят нещата до последния момент

89
Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков
Снимка: Фейсбук

Бойко Борисов беше поканен от мен за среща в понеделник, за да обсъдим различни теми. Вместо това разбрах, че те ще предоставят документа си на деня на оставката си, без да има предварителна среща. Това коментира Кирил Петков от ПП-ДБ в реакция на изявлението на Бойко Борисов днес.

Спомняме си, че Борисов обяви, че на 5 март ще представят коалиционното споразумение, на 6 ще го предоставят на ПП-ДБ за преглед, а на 8 март Денков и Габриел ще завършат оценката на министрите.

Планът на Борисов: ПП-ДБ имат два дни да приемат коалиционното споразумение, ако не – избори

„Това, което ме притеснява, е че оценките на министрите от Денков са готови от преди 4 седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше представено на ГЕРБ на 20 февруари – но не получихме обратен официален отговор“, продължи Петков.

Според него „няма смисъл да получим документа на деня на оставката“ и че „изглежда има ясна стратегия да се забавят нещата до последния момент“.

Миналата седмица по време на посещение в Париж, премиерът Николай Денков изненадващо призна, че от три седмици не е обсъждал с външния министър Мария Габриел за предстоящата ротация и смяна на министрите.

„Преди три седмици с Габриел се споразумяхме, че след като проведе разговори с министрите, ще обсъдим тяхната работа. Това не се случи до момента, не се проведе разговорът с нея“, каза премиерът.

Явно ГЕРБ отдавна са решили, че няма да има ротация

Вижте още новини от деня тук

предишна статияДоклад на „Фрийдъм Хаус“: България е свободна държава
следваща статияИскат ли всъщност Борисов и Пеевски да има правителство?